• : 0505 470 90 00
Gizlilik Sözleşmesi

Gizlilik Sözleşmesi

Gizlilik Sözleşmesi:

SorBak.com olarak, ziyaretçilerimize ve sitemiz kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için "Gizlilik Politikamız" ı ve bu Politikamızın eki olan "Çerez Politikamız" ı, güvenlik açısından tanımlanan tüm kural ve prosedürleri ifade edecek şekilde, en başta ziyaretçilerimiz ve sitemiz kullanıcılarının olabilecek güvenlik tercihlerini ve haklarını da dikkate alarak oluşturduk.

"Gizlilik Politikamız"ın temel özelliği, güvenlik açısından tanımlanan tüm kural ve prosedürleri ifade etmektir.

"Gizlilik Politikamız" (aşağıda kısaca "Politika" olarak anılacaktır.), SorBak.com (aşağıda kısaca "Sitemiz" olarak anılacaktır.) tarafından hazırlanmıştır.

ALIŞVERİŞTE GÜVENLİK:

"Sitemiz" üzerinde banka kartı ve kredi kartı ile alışveriş uygulaması bulunmamaktadır. Bu nedenle kart bilgileriniz ve şifrelerinin kullanılması "Sitemiz" için gerekli değildir. Banka kartı veya kredi kartı bilgileriniz ve şifreleri hangi şart altında olursa olsun sizden hiçbir zaman ve hiçbir şekilde istenmez ve de size sorulmaz. Bu bilgilerinizi hiçbir kimseyle paylaşmayınız.

STANDART GÜVENLİK DUVARLARI:

Standart güvenlik duvarları tarafından korunan "Sitemiz" sunucuları bilgilerinizi güvenli tutmak ve diğer internet kullanıcılarından korumak amaçlı tasarlanmıştır. SSL sertifikası ve standart güvenlik duvarları birlikte çalışarak şahsi bilgilerinizi koruma altına alır ve güvenliğinizi sağlar.

"SİTEMİZ" İÇİ VE DIŞI VERİ GÜVENLİĞİ:

"Sitemiz" de güvenli ortamda yapacağınız alışveriş işlemlerinde banka kartı veya kredi kartı ve şifreleri kullanılmadığı için "Sitemiz" üzerinden "Sitemiz" de dahil, hiçbir kişi, kurum veya kuruluş tarafından kart bilgilerinize ve şifrelerine ulaşılması mümkün değildir.

Online işlemin bir sonucu olarak aktarılan sipariş, iletişim ve kargo gönderme bilgileri ile fatura düzenlenebilmesi için sitemize girmiş olduğunuz Adınız ve Soyadınız, Adres, e-posta, T.C Kimlik Numaranız veya Vergi Numaranız ve Telefon Numaranız ve diğer iletişim bilgileriniz, yazışmalarımız, muhasebe sistemimiz, vergi dairemiz, veya istenmesi halinde bunları incelemeye yetkili Devlet Kuruluşları ve bu işimizle ilgili çalışanlarımız dışında hiçbir kişiye, kuruma veya kuruluşa ulaştırılmaz ve koruma altına alınır. Bu bilgilerinizi yasal yollar dışında gizliden elde etmeye çalışanlar veya elde edenler veya bunları dışarı aktaranlar hakkında her türlü hukuki ve cezai işlem yapılması için yasal süreç başlatılır.

ZİYARETÇİLERİMİZ VE "SİTEMİZ" KULLANICILARI HANGİ HAKLARA SAHİPTİR ?

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu' nun 11. Maddesi uyarınca ziyaretçilerimiz ve "Sitemiz" kullanıcıları, "Sitemiz" e başvurarak kendileri ile ilgili,

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını  ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmesi halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili Kanun hükümlerine göre uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Söz konusu haklar, kişisel veri sahipleri tarafından yazılı olarak ya da kayıtlı elektronik posta adresi üzerinden iletildiğinde her halukarda 30 (Otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte "Sitemiz" Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkını saklı tutar.

RIZA VE "POLİTİKA" DA Kİ DEĞİŞİKLİKLER:

"Sitemiz", "Politika" mız ile ziyaretçilerimize ve "Sitemiz" kullanıcılarına Çerez kullanımı konusunda detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda bilgilendirmede bulunmayı hedeflemiştir. Bu bakımdan, "Sitemiz" de yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve sitemizin kullanılmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir.

Çerez Politikamız, "Politika" mızın ekini oluşturur.

Çerez Politikamız:

Değerli ziyaretçimiz; size daha iyi hizmet verebilmek için sitemiz "SorBak.com" da çerezlere yer veriyoruz,  Sitemizi kullandığınız sürece Gizlilik Politikamız ve Çerez Politikamız 'ı kabul etmektesiniz. Devam ettiğiniz sürece çerezleri kabul etmiş sayılmaktasınız.

SorBak.com Çerez Politikamız (aşağıda kısaca "Politikamız" olarak kullanılacaktır.) SorBak.com (aşağıda kısaca "Sitemiz" olarak anılacaktır.) tarafından hazırlanmıştır ve "Sitemiz" in "Gizlilik Politikamız" ın ekini oluşturmaktadır.

Bir çok web sitesi gibi, "Sitemiz" de ziyaretçilere kişisel içerik ve reklam göstermek, sitemiz üzerinde ki trafik analizini gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını anlamak amacıyla Çerezler kullanılmaktadır. "Sitemiz" bu "Politikamız" ı "Sitemiz" de hangi çerezlerin kullanıldığını ve ziyaretçilerimizin bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğimizi açıklamak amacıyla hazırlanmıştır.

Çerez ( "Cookie" ) Nedir ?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz Web siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz Web sitesini yöneten sunucular tarafından oluştururlar. Böylelikle ziyaretçi aynı sayfayı ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir. Çerezler Web sitesi sahiplerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir.

Çerezler konusunda daha fazla detaylı bilgiyi arama motorlarından araştırıp bulabilirsiniz.

Hangi Çerezler Kullanılmaktadır ?

Çerezler kullanım amaçları,, kullanım ömürleri ve sahiplerine göre sınıflandırılır.

  • Kullanım Amaçlarına Göre, "Sitemiz" de doğrulama çerezleri, reklam çerezleri, analitik çerezler, kişiselleştirme çerezleri, hedefleme çerezleri ve teknik çerezler kullanılmaktadır.
  • Kullanım Ömürlerine Göre, "Sitemiz" de Kalıcı Çerezler ve Ziyaretçi Çerezleri kullanılmaktadır. Kalıcı çerezler değişen sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalmaktadır. Ziyaretçi çerezleri, ziyaretçinin siteyi terk etmesiyle birlikte silinir.
  • Sahibine Göre, "Sitemiz" çerezleri ve üçüncü taraf çerezleri kullanılmaktadır. "Sitemiz" çerezleri "Sitemiz" tarafından yönetilir. Üçüncü taraf çerezleri ni farklı firmalar yönetmektedir.

Çerezler Neden Kullanılmaktadır ?

Çerezler aşağıda açıklanan amaç kapsamlarına göre kullanılır.

  1. "Sitemiz" in çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek için kullanılır. Örneğin; Sipariş veya İletişim bilgilerinizi girip siparişinizi veya iletişiminizi oluşturabilmeniz için kullanılır.
  2. "Sitemiz" in işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığını sağlamak için kullanılır. Örneğin; "Sitemiz" i ziyaret eden ziyaretçilerin arama sorgularının hatırlanması veya üçüncü taraf arama motorları ve sosyal medya faaliyetlerimize bağlantı sağlamak için kullanılır.
  3. "Sitemiz" i analiz etmek ve performansını arttırmak için kullanılır. Örneğin; "Sitemiz" i ziyaret eden ziyaretçilerimizin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması veya ziyaretçilerimizin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması için kullanılmaktadır.
  4. "Sitemiz"  çerezleri, kişiselleştirme,, hedefleme, ve reklamcılık faaliyetlerini gerçekleştirmek için kullanır. Örneğin; ziyaretçilerimizin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerimizin ilgi alanları ile ilgili reklam gösterilmesi veya o ürünlerin arttırılması için kullanılır.

Çerez Tercihleri Nasıl Yönetilir ?

Ziyaretçilerimizin kendilerine ait kişisel verilerin toplanabildiği konusunda tercihlerini serbestçe kullanabilmesi "Sitemiz" için son derece önemlidir. Bununla birlikte, "Sitemiz" in çalışması için zorunlu olan çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olmamaktadır. Ayrıca bazı çerezlerin kapatılması halinde sitemizin çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatırız. 

Ziyaretçilerimizin "Sitemiz" de kullanılan  Çerezlere dair tercihlerini ne şekilde yönetebileceğine ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir.

  1. Ziyaretçilerimiz, sitemizi görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanmakta olduğu tarayıcı bu imkanları sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihlerini değiştirmek mümkündür. Böylelikle tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme,  çerez kullanımından önce uyarı almayı tercih etme veya bazı çerezleri devre dışı bırakma veya silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte çerezlerle ilgili tercihlerin ziyaretçimiz in  sitemize erişim sağladığı her bir cihaz için ayrı ayrı yapılmasını gereklidir.
  2. Ziyaretçilerimiz, Mobil cihazları üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihazının ayarlar menüsünü kullanabilir.

Rıza ve "Politikamız" da ki Değişiklikler: 

"Sitemiz", "Politikamız" ile ziyaretçilerine çerez kullanımı konusunda detaylı açıklamada bulunmayı ve ziyaretçilerini çerez tercihleri konusunda bilgilendirmeyi amaçlamıştır. Bu bakımdan "Sitemiz" de yer alan "Çerez Kullanıyoruz!" bilgilendirme uyarısının kapatılması ve "Sitemiz" in kullanılmaya devam edilmesi halinde "Sitemiz" de Çerez kullanımına rıza gösterdiğiniz kabul edilmektedir. 

Ziyaretçilerimizin çerez tercihlerini değiştirme imkanı her zaman saklıdır. "Sitemiz""Politika" ve/veya "Politikamız" hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel "Politika" ve/veya "Politikamız" yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer.

Taraflar arasında ki her türlü uyuşmazlıklar ve "Sitemiz" in kötü niyetle kullanılması hali ve de her konuda BURSA MAHKEMELERİ VE İCRA DAİRELERİ yetkilidir.

19.08.2020   

ÇLK REKLAM ORGANİZASYON MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

Ticaret Sicil No: 75557

Yeşilova Mah. Küçükçamlıca Sk. No:21/A Osmangazi-BURSA

Posta Kodu: 16250

GSM & WhatsApp : 0505 470 90 00

E-mail:   mstfclk16@gmail.com

Şirket Müdürü

Mustafa ÇELİK